Pdf besplatne knjige

  • K

petak, 29. ožujka 2013.

FRANCUSKI KRUMPIR

Francuski krumpir je jednostavno,ukusno i povoljno jelo koje može napraviti i početnik





FRANCUSKI KRUMPIR



Sastojci:
  • 1 kg krumpira,
  • 2 glavice crvenog luka
  • 5 jaja,
  • 1 dl ulja,
  • 200 g kiselog vrhnja,
  • 50 g maslaca,
  • po ukusu pancete ili špeka
  • so po ukusu,
  • biber po ukusu
Priprema:

Krumpir skuhajte, oljuštite i isjecite na kolutove.Luk isjeckate sa pancetom i maloprodinstajte. Skuhajte jaja. Umutite vrhnje sa biberom. Ugrijte ulje.

U vatrostalnu podmazanu posudu poredajte naizmenično krompir ,luk i jaja, također izreza na kolutove. Postupak ponovite dok imate materijal. Zalijte umućenim vrhnjem i vrelim uljem. Odozgo stavite listove maslaca.
Pecite u pećnici 1 sat na 200 stupnjeva.

Nema komentara:

Objavi komentar