Pdf besplatne knjige

  • K

srijeda, 27. ožujka 2013.

GRAVČE NA TAVČE

              GRAVČE NA TAVČE

 

 

sastojci


 300 g crvenog luka
1 režanj bijelog luka
 1 žlica sjeckanog peršina
 100 g mrkve
 1 žlicu vegete
 1 žlicicu slatke mljevene paprike
1 veliku žlicu slatke koncentrata od rajčice
1/2 žlicice mljevene crvene  paprike
150 g slanine (špeka)
 30 g masnoće
 500 g bijelog graha




PRIPREMA

Grah  skuhajte ili još bolje koristite onaj iz konzerve (on je već kuhan i spreman za pečenje).
Grah ocjedite, ali NE bacajte ocjeđenu tekućinu, bogata je škrobom pa netrebate zapršku.

Crveni luk narežite na sitne trakice, mrkvu naribajte te sve zajedno prepržite na masnoći dok luk ne postane zlatne boje.
Dodajte slalninu narezanu na kockice i sitno narezani bijeli luk (ako je slanina masnija dodajte je malo prije nego češnjak).
Kratko prodinstajte, da češnjak samo zamiriši, dodajte koncentrat od rajčice te slatku i ljutu papriku te vegetu, kratko prodinstajte na laganoj vatri
Ulijte tekučinu od graha te dodajte sjeckani peršin, samo promješajte.
Ako sami kuhate grah, kuhajte ga samo u jednoj vodi, tako da sav škrob ostane u njoj,
inače trebate da bi zgusnuli napraviti zapršku.
            Umješajte grah te maknite sa štednjaka.

Presipajte u posudu za pečenje. Za pečenje gravče na tavče su najbolje glinene posude , ali i keramičke nisu loše.
U pečnici zagrijanoj na 200°C peći nepokriveno cca.45min, ili do kad se ne stvori tanka korica na grahu.
            

Nema komentara:

Objavi komentar