Pdf besplatne knjige

  • K

ponedjeljak, 25. ožujka 2013.

saft sa žgancima-palentom

saft sa žgancima-palentom

 
žganci
 
 
 
0,5 kg svinjetine od buta ili po želji


50 dkg crvenog luka
50 dkg svježe paprike
30'dkg mrkve
1 korijen celera
2 češnja češnjaka
0,1 kg pancete po želji
1 šalica koncentrata rajčica
pola šalice  crvenog vina
1/2 kocke koncentrata goveđe juhe ili vode
sol, papar

Crveni luk, mrkvu, celer, crvenu papriku, češnjak i pancetu narežemo na sitne kockice i stavimo pirjati na malo ulja. Kada je povrće malo povenulo, dodamo na kocke izrezano meso i prepržimo ga malo i kad ispari tekućina koju je meso ispustilo podlijemo sa malo crvenog vina, pustimo da alkohol ispari i dodamo rajčicu koncentrat malo je prepržimo i podlijemo temeljcem ili vodom s dodatkom koncentata goveđe juhe u kocki. Kuhamo imeđu 45 minuta do 1sat, a pred kraj dolijemo ostatak vina i pričekamo da iskuha još malo. Poslužujemo uz kuhane žgance.

Nema komentara:

Objavi komentar