saft sa žgancima-palentom
žganci
0,5 kg svinjetine od buta ili po želji
50 dkg crvenog luka
50 dkg svježe paprike
30'dkg mrkve
1 korijen celera
2 češnja češnjaka
0,1 kg pancete po želji
1 šalica koncentrata rajčica
pola šalice crvenog vina
1/2 kocke koncentrata goveđe juhe ili vode
sol, papar
Crveni luk, mrkvu, celer, crvenu papriku, češnjak i pancetu narežemo na sitne kockice i stavimo pirjati na malo ulja. Kada je povrće malo povenulo, dodamo na kocke izrezano meso i prepržimo ga malo i kad ispari tekućina koju je meso ispustilo podlijemo sa malo crvenog vina, pustimo da alkohol ispari i dodamo rajčicu koncentrat malo je prepržimo i podlijemo temeljcem ili vodom s dodatkom koncentata goveđe juhe u kocki. Kuhamo imeđu 45 minuta do 1sat, a pred kraj dolijemo ostatak vina i pričekamo da iskuha još malo. Poslužujemo uz kuhane žgance.
Nema komentara:
Objavi komentar