Pdf besplatne knjige

  • K

ponedjeljak, 25. ožujka 2013.

uskrsni vijenac

USKRSNI VIJENAC-RECEPT

 
Za tijesto:
  • 50 dag brašna

  • 1 vrećica (7 g ) suhog kvasca

  • 10 dag šećera

  • 2.5 dcl toplog mlijeka

  • 5 dag otopljenog maslaca

  • 1 žumanjak

  • Za punjenje:

  • 50 dag jabuka (3 kom.)

  • ribana korica jednog limuna

  • 10 dag mljevenih lješnjaka

  • 8 dag šećera

  • 1 bjelanjak

  • ( dodala sam i jednu šaku grožđica u jednu roladu) Inače mislim da se ta punjenja uvijek mogu mijenjati ovisno o nahođenju ili što imamo u špajzi

  • i još:

  • 10 dag marmelade od kajsija

  1. U mlijeku rastopiti maslac /sve skupa treba biti toplo)
  2. Pomiješati brašno, kvasac i šećer te dodati jaje i mješavinu mlijeka i maslaca. Zamijesiti tijesto i ostaviti ga na toplome kvasati oko pola sata.
  3. Jabuke oguliti i očistiti te 1/2 jabuka naribati na sitno a ostale isjeći na sitnije kocke.
  4. Pomiješati ih s limunovom koricom, lješnjacima i šećerom te dodati lagano umućen bjelanjak.
  5. Nadošlo tijesti podijeliti na dva dijela, i razvaljati ih na četverokute dimenzija 45x20 cm
  6. Na svaki staviti po polovicu nadjeva te zamotati u roladu, a sastav rolade okrenuti prema dolje.
  7. Rolade zarezati odozgo 2 cm duboko po dužini, saviti oko sebe (kao da cijedite ručnik) pa međusobno u čvrst vijenac. Staviti ga (vijenac) na lim za pečenje.
  8. Pokriti ga folijom, peći oko 20 minuta na 200°C, zatim skinuti foliju pa peći još 20 minuta. Ostaviti još 15 minuta u isključenoj pećnici.
  9. Premazati ga zagrijanom marmeladom od kajsija i ukrasiti po želji


Nema komentara:

Objavi komentar