Pdf besplatne knjige

  • K

ponedjeljak, 25. ožujka 2013.

biskvit-temeljni recept

biskvit 

Ovo je temeljni recept biskvita za torte i kolače,po želji možete dodavati ljesnjake,bademe,orahe...

Sastojci za biskvit:
4 cijela jaja
300 g šećera
1 vanilin šećer (ili 1 - 2 žlice arome vanilije a može i malo ruma)
200 ml ulja
100 ml mlijeka
400 g glatkog pšeničnog brašna
prstohvat soli
1 prašak za pecivo
Priprema:
  1. U posudi miješati jaja sa šećerom na najjačoj brzini 15 - 20 minuta dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodati vanilin šećer i sol, miksati dok se sav šećer ne rastopi.
  2. Miksajući bez prestanka na laganoj brzini uliti ulje, a zatim mlijeko, dobro promiješati da se sastojci dobro spoje.
  3. Prosijati brašno sa praškom za pecivo i dodati u smjesu.
  4. Dobro izmiksano tijesto uliti u pripremljen lim koji je prethodno premazan maslacem, posut brašnom te peći u pećnici na 220 °C oko 25 do 30 minuta. Provjeriti čačkalicom dali je biskvit gotov. čačkalica bi trebala izlaziti suha i čista.
  5. Pečeni bisvit ostaviti neko vrijeme da se hladi u kalupu a zatim izvaditi iz kalupa i pustiti da se ohladi do kraja.
Napomena:
  • Kod izrade ne samo ovog već svih biskvita, na dno kalupa stavim masni papir a stranice namastim maslacem i pospem brašnom


Nema komentara:

Objavi komentar