Pdf besplatne knjige

  • K

utorak, 19. ožujka 2013.

tjesto sa umakom od paprike i piletine

SASTOJCI

300 g pilećih prsa

1 crvena paprika

1 zelena paprika

1 velika glavica luka

3 režnja češnjaka

200 ml bijelog vina i 200 ml vode u kojoj se kuhala tjestenina

1 vrhom puna žličica senfa

sol

papar

maslinovo ulje

400 g  tjestenine

POSTUPAK
  • Piletinu isplahnite pod mlazom hladne vode pa je pobrišite kuhinjskim ubrusom i narežite na male kockice .
  • Kockice piletine  prepecite na 2 – 3 žlice ugrijanog  ulja kako bi uhvatili lijepu boju.
  • Piletinu izvadite iz tave i ostavite sa strane pokrivenu kako se ne bi hladila.
  • Paprike i luk sitno narežite, a češnjak nasjeckajte.
  • Pirjajte luk i paprike na maslinovom ulju u kojem se pekla piletina, a kad omekšaju dodajte češnjak i nastavite pirjati dok i češnjak ne uhvati boju.
  • Sada vratite piletini u tavu i sve zalijte s bijelim vinom, dodajte sol, papar i estragon, smanjite vatru i kuhajte dok vino ne ishlapi.
  • Jednu žlicu brašna razmutite u 200 ml tople vode pa i to dodajte piletini.
  •  200 ml vode u kojoj se kuhala tjestenina pa to dodati piletini.
  • Nastavite kuhati dok ne dobijete  gusti umak.
  • Tjesteninu skuhajte prema uputi na pakiranju, pomiješajte je s kuhanim umakom i poslužite posipano parmezanom ili  sirom.

Nema komentara:

Objavi komentar