tjesto sa umakom od paprike i piletine
SASTOJCI
300 g pilećih prsa
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 velika glavica luka
3 režnja češnjaka
200 ml bijelog vina i 200 ml vode u kojoj se kuhala tjestenina
1 vrhom puna žličica senfa
sol
papar
maslinovo ulje
400 g tjestenine
POSTUPAK
- Piletinu isplahnite pod mlazom hladne vode pa je pobrišite kuhinjskim ubrusom i narežite na male kockice .
- Kockice piletine prepecite na 2 – 3 žlice ugrijanog ulja kako bi uhvatili lijepu boju.
- Piletinu izvadite iz tave i ostavite sa strane pokrivenu kako se ne bi hladila.
- Paprike i luk sitno narežite, a češnjak nasjeckajte.
- Pirjajte luk i paprike na maslinovom ulju u kojem se pekla piletina, a kad omekšaju dodajte češnjak i nastavite pirjati dok i češnjak ne uhvati boju.
- Sada vratite piletini u tavu i sve zalijte s bijelim vinom, dodajte sol, papar i estragon, smanjite vatru i kuhajte dok vino ne ishlapi.
- Jednu žlicu brašna razmutite u 200 ml tople vode pa i to dodajte piletini.
- 200 ml vode u kojoj se kuhala tjestenina pa to dodati piletini.
- Nastavite kuhati dok ne dobijete gusti umak.
- Tjesteninu skuhajte prema uputi na pakiranju, pomiješajte je s kuhanim umakom i poslužite posipano parmezanom ili sirom.
Nema komentara:
Objavi komentar