Pdf besplatne knjige

  • K

petak, 5. travnja 2013.

pileća prsa sa senfom

pileća prsa sa senfom

 

 

SASTOJCI:

 pileća prsa ukupne težine 500 g
1 žlica senfa ( gorušice )
175 g krušnih mrvica
6 žlica maslinovog ulja
malo maskaca
sok  limuna
1 vezica miješanog začinskog bilja ( peršin, kadulja, ružmarin ili bosiljak )
sol
papar
češnjak

PRIPREMA:

Umiješajte sok limuna sa 3 žlice masinovog ulja, posolite pa ulupajte žicom da postane kremasto.
Pileća prsa uronite u marinadu, pa ostavite 1 h da aroma uđe u meso.
U tavi zagrijte malo maslaca i ulja. Pileća prsa ocijedite pa pržite sa svih strana da ravnomijerno porumeni. Ocijedite i premažite senfom. Tada narežite na trakice, uvaljajte u krušne mrvice i stavite pržiti na preostalom zagrijanom ulju i maslacu.
Kada je gotovo, posolite i dodajte usitnjeno bilje. Rasporedite po tanjuru i poslužite vruće.

Nema komentara:

Objavi komentar