blog koji je nastao listajući kuharice,bilježnice i surfajući netom tražeći jeftina,zdrava i brza jela. svaki recept se može prilagoditi po vašim potrebama
Pdf besplatne knjige
- K
utorak, 19. ožujka 2013.
PUNJENE LIGNJE
Lignje očistite (izvadite kost - odstranite glavu), operite i ocijedite. Odrežite krila. Krakove i krila kratko popržite u tavi na malo maslinova ulja te ih narežite na komadiće. Dodajte češnjak i sitno narezan peršin, prezle, malo maslinovog ulja, sok u kojem su se pržili krakovi i krila, posolite i popaprite te po želji dodajte pršut i parmezan. Tom smjesom punite lignje i učvrstite čačkalicom. Pecite ih na gradele ili u pećnici. Ako ih pečete u pećnici, posložite ih na nauljen kalup i pecite oko 45 minuta na 180C pokrivene folijom, malo ih pokapajte maslinovim uljem, a kad se malo zapeku, podlijte bijelim vinom, neka vino ispari. Pred kraj maknite foliju da dobiju boju.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar