Pdf besplatne knjige

  • K

utorak, 19. ožujka 2013.

PUNJENE LIGNJE

  • peršin (sitno narezan)                               
  • 5-6  lignji
  • 3 češnja češnjaka  sitno narezanog
  • 2 žlice prezli
  • 2 dl bijelog vina
  • malo nasjeckanog pršuta
  • malo parmezana
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar  
Lignje očistite (izvadite kost -  odstranite glavu), operite i ocijedite. Odrežite krila. Krakove i krila kratko popržite  u tavi na malo maslinova ulja te ih narežite na komadiće. Dodajte češnjak i sitno narezan peršin, prezle, malo maslinovog ulja, sok u kojem su se pržili krakovi i krila, posolite i popaprite te po želji dodajte pršut i parmezan. Tom smjesom punite lignje i učvrstite čačkalicom. Pecite ih na gradele ili u pećnici. Ako ih pečete u pećnici, posložite ih na nauljen kalup i pecite oko 45 minuta na 180C pokrivene folijom, malo ih pokapajte maslinovim uljem, a kad se malo zapeku, podlijte bijelim vinom, neka vino ispari. Pred kraj maknite foliju da dobiju boju.

Nema komentara:

Objavi komentar