Pdf besplatne knjige

  • K

petak, 29. ožujka 2013.

BLITVA SA KRUMPIROM

BLITVA SA KRUMPIROM

 

Sastojci za 4 osobe

    • 5 krumpira
    • po želji sol
    • 1 svežanj blitve
    • 1,5 dl maslinovog ulja
    • 3 češnja češnjaka
    • 3 žlice peršina

 

 

 

Priprema 30 min

  • Krumpir ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi oko 20-30 minuta dok ne omekša.
  • Blitvu operite, očistite i odstranite stabljike.
  • Listove stavite u kipuću vodu i kuhajte par minuta.
  • Kada listovi uvenu, sitno ih nasjeckajte.
  • U posudu u koju ste stavili kuhani krumpir, dodajte nasjeckanu blitvu.
  • Sve zajedno zalijte sa mješavinom maslinovog ulja, sitno sjeckanog češnjaka i sjeckanog peršina te dobro promiješajte.
  • Ovo jelo možete servirati zasebno ili kao prilog.
 

 

 

Nema komentara:

Objavi komentar