SASTOJCI
Pola kg purećih vratova
1 kg krumpira
1 poriluk
1 češanj češnjaka
sol, papar, ulje
list lovora
Vratove posolite, pospite crvenom paprikom i ostavite pola sata.
Uvaljajte ih u oštro brašno, malo ih ispecite sa obe strane.
Izvadite ih na tanjur sa strane. Nasjeckani poriluk i jedan luk dinstajte desetak minuta.
Kad se to povrće spari na to posložite krumpir narezan , dodajte sitno nasjeckani cešnjak i , sol, papar, a može i neka trava po vašem izboru.
Po krumpirima ili sa strane, ako imate malo širu protvu, složite tek lagano ispecene pureće vratove. Neka se to dinsta na skroz laganoj vatri desetak minuta.
Zatim dodajte čašu vode ili pilećeg temeljca te malo bijelog vina po želji.
Nakon pola sata dinstanja na laganoj vatri ručak je gotov. Ukusan, ne preskup, a i zdrav.
Dobar tek
Nema komentara:
Objavi komentar