saft od piletine
1luk veći
malo celera
1mrkva
žličica crvene paprike
nešto piletine (dijelovi s
kostima - batci, zabatci i slično)
pola paketića graška (ili konzerva) ili
smrznutog "povrća za juhu" vegeta, sol papar
tjestenina (ili njoki,
žganci, knedle, pire-krumpir)
Luk
nasjeckati i popržiti da uvene, dodati žličicu crvene paprike i
pržiti uz miješanje oko minute da se aroma "probudi" i lijepo zamiriše. Uliti
vodu i dodati meso te zakuhati. Dodati žlicu vegete i pokolopiti te smanjiti
vatru da krčka stalno, ali ne preljeva se iz poklopljene posude ,kuhajte oko 45 minuta.Nakon 45 minuta ubacite grašak
i/ili povrće za juhu i dotjerajte okus sa malo soli i papra.
Po želji možete dodati tijesto ili noklice
|
Nema komentara:
Objavi komentar