Pdf besplatne knjige

  • K

ponedjeljak, 25. ožujka 2013.

saft od piletine

danas kuhamo saft od piletine

saft od piletine


1luk veći

malo celera

1mrkva


žličica crvene paprike


nešto piletine (dijelovi s kostima - batci, zabatci i slično)


pola paketića graška (ili konzerva) ili smrznutog "povrća za juhu"
vegeta, sol
papar

tjestenina (ili njoki, žganci, knedle, pire-krumpir)

Luk nasjeckati i popržiti da uvene, dodati žličicu crvene paprike i pržiti uz miješanje oko minute da se aroma "probudi" i lijepo zamiriše. Uliti vodu i dodati meso te zakuhati. Dodati žlicu vegete i pokolopiti te smanjiti vatru da krčka stalno, ali ne preljeva se iz poklopljene posude ,kuhajte oko 45 minuta.Nakon 45 minuta ubacite grašak i/ili povrće za juhu i dotjerajte okus sa malo soli i papra.

Po želji možete dodati tijesto ili noklice



 

Nema komentara:

Objavi komentar