ćufte |
ćufte
1/2 kg mjlevenog mesa
1 jaje
1 glavica luka sitno sjeckanog
malo cešnjaka,sitno isjeckanog
2 žlice prezla
1 žlica vegete
1 žlica ulja
sol, biber, malo slatke paprike
sos
1/2 l. soka od paradajza
3 čaše vode
o,5 dcl. ulja
2 žlice brašna
sol
žlica šećera
malo slatke paprike
Priprema
Izmješati sve navedene sastojke za čufte i ostaviti najmanje pola sata u frižideru, zatim oblikovati loptice željene velicine.
PARADAJZ SOS priprema
Propržiti malo brašno na ulju, dodati paradajz sok, izmešati i polako dodavati vodu, zatim začine. Čim prokljuca, dodavati jednu po jednu lopticu mesa, smanjiti temperaturu i kuhati na laganoj vatri 30 - 40 minuta.
Poslužiti s pire krumpirom
Nema komentara:
Objavi komentar