rižoto od iznutrica
za 3 - 4 osobe
sastojci
20 dkg želudaca (kokošjih)
20 dkg srca (kokošjih)
20 dkg jetrica (kokošjih)
2 komada crvenog luka
30dkg riže
pileća juha ili kocka
maslinovo ili suncokretovo ulje
maslac
1dcl crvenog vina
2dcl umaka od rajčice
sol, papar
malo peršina
Nakon što očistimo i operemo iznutrice (pileću jetricu bilo bi dobro preko noći namočiti u malo mlijeka, da izgubi gorčinu), narežemo na male kockice, jetru očistimo od žilica. Na malo maslinovog ulja propirjamo očišćeni crveni luk narezan na kockice, pa kad dobije boju, dodamo želudac (ako ste se odlučili popraviti okus rižota sa želucima propirjajte i otkošeni batak ), prepržimo meso pa dodamo srca rezana na kockice prepržimo, pa podlijemo sa malo vode ili kokošje (pileće) juhe, kada tekućina nestane, začinimo malo solju i paprom, dodamo rižu, uz još malo masnoće, ostaklimo je, podlijemo s vinom, pričekamo da alkohol iz vina ispari,dodamo umaka od rajčica sa šećerom (da neutraliziramo kiselost rajčica), pa podlijemo temeljcem ili vodom (u kojoj je rastopljena kocka pilećeg koncentrata juhe). Rižoto podlijevamo tekućinom malo po malo, kako riža upija tekućinu tako mi zalijevamo na laganoj vatri, probamo kakvog je okusa i kad riža skroz omekša, poklopimo na desetak minuta, da se sve prožme.Dobar tek
Nema komentara:
Objavi komentar