PUNJENE PAPRIKE
PUNJENE PAPRIKE |
SASTOJCI
8 - 10 kom paprika
1režanj češnjaka
1 velika žlica sjeckanog peršina
-malo slanine ( ostataka od pancete ili pršuta )
-soli
-papra
4 veće rajčice
1glavica luka
1šalica ( od 150 ml ) sirove riže
-maslinovo ulje
-voda
PRIPREMA
češnjak, peršin i slaninu sitno nasjeckati. Pomoću noža sjeckati i spajati u ljepljivu smjesu.
Mljevenom mesu dodati česnjak,peršin i slaninu, nekuhanu rižu, sol i papar. Sve pomiješati.
Paprike oprati, očistiti im peteljke i unutrašnjost. Oprati pod mlazom hladne vode i staviti da se osuše preokrenute na čistu krpu.
Paprike napuniti pripremljenom smjesom mesa ( ne meso natiskivati ).
Luk i svježe rajčice narezati na veće komade.
Na maslinovom ulju dinstati luk dok ne požuti, dodati sjeckane rajčice i miješati oko 10 minuta dok malo ne zgusne.
Poslagati punjene paprike i zaliti vodom dok ne budu pokrivene. Kuhati dok tekućina ne ispari ( oko 1 h – 1.30 h ). Povremeno protresti posudom, ne mješati.
Nema komentara:
Objavi komentar