Pdf besplatne knjige

  • K

subota, 23. ožujka 2013.

PUNJENE PAPRIKE


PUNJENE PAPRIKE
 FINO I JEDNOSTAVNO JELO,KOJE SE MOŽE JESTI I DRUGI DAN A DA NE GUBI NA KVALITETI I OKUSU.


PUNJENE PAPRIKE





SASTOJCI

 8 - 10 kom  paprika
  •  1/2 kg - 1 kg mljevenog mesa MJEŠANOG  A MOŽE I PURECEG                                                                          

  •  1režanj češnjaka

     1 velika žlica sjeckanog peršina

     -malo slanine ( ostataka od pancete ili pršuta )

     
     -soli

     -papra                                                                               

     4 veće rajčice

     1glavica luka

     1šalica ( od 150 ml ) sirove riže

     -maslinovo ulje

     -voda
     
     

    PRIPREMA
  •   češnjak, peršin i slaninu sitno nasjeckati. Pomoću noža sjeckati i spajati u ljepljivu smjesu.




  • Mljevenom mesu dodati česnjak,peršin i slaninu, nekuhanu rižu, sol i papar. Sve pomiješati.




    Paprike oprati, očistiti im peteljke i unutrašnjost. Oprati pod mlazom hladne vode i staviti da se osuše preokrenute na čistu krpu.
     

    Paprike napuniti pripremljenom smjesom mesa ( ne meso natiskivati ).

    Luk i svježe rajčice narezati na veće komade.
     Na maslinovom ulju dinstati luk dok ne požuti, dodati sjeckane rajčice i miješati oko 10 minuta dok malo ne zgusne.
    Poslagati punjene paprike i zaliti vodom dok ne budu pokrivene. Kuhati dok tekućina ne ispari ( oko 1 h – 1.30 h ). Povremeno protresti posudom, ne mješati.

     

    Nema komentara:

    Objavi komentar