PILEĆI ŽELUCI NA SAFT
SASTOJCI
500g pilećih želuca
1glavica luka
1mrkva
1celer
2 žlice brašna
malo ulja
soli i začina po želji
Želuce izvaditi iz pakiranja i staviti u toplu vodu i dobro ih još očistiti i oprati. Narezati na sitnije komadiće.
Očistiti glavicu luka i narezati na kockice i baciti na ugrijano ulje i posoliti prstohvatom soli. Dinstati dok malo ne popusti, pa onda ubaciti komadiće želudaca. Začiniti po želji ostalim začinima. Staviti i komadić celara. Svako malo podlijevati vodom da želuci budu pokriveni i da se kuhaju. Dinstati, oko 1 sat i onda očistiti mrkvu, presjeći ju po sredini i narezati na komadiće debele oko 3-4 mm tako da se dobije kolutić po pola. Zajedno kuhati još oko pola sata, tj. dok se mrkva ne skuha. Podliti s nešto više vode. U maloj posudici umiješati brašno i vodu i dodati u želuce da bi se dobilo još safta. Dobro promiješati da se ne stvore grudice i proluhati još par minuta.
POSLUŽITI UZ PIRE KRUMPIR ILI TJESTENINU :)DOBAR TEK!!!!!!!!!!!
Nema komentara:
Objavi komentar