Pdf besplatne knjige

  • K

petak, 5. travnja 2013.

leća varivo

VARIVO OD LEĆE

 

 

SASTOJCI:

200 g leće
2 mrkve
1 glavica luka
2-3 krumpira
malo tijesta ( po želji )
ulje
maslinovo ulje
vegeta
sol i papar

PRIPREMA:

Leću isperite, ako je svježa, ne treba ju ostavljati preko noći da nabubri, ako je stara, treba. U krajevima gdje se češće jede, obično je fina i mekana, uvijek stiže nova i svježa.
Luk očistite, isjeckajte na kockice i pržite na malo ulja. Mrkvu ogulite i isto isjeckajte, kratko pržite s lukom pa dodajte leću i oko 2 l vode ( ako je nabubrila preko noći, malo manje ), dodajte malo vegete, soli i kuhajte dok leća ne omekša. Krumpire isjeckajte isto na kockice, dodajte pred kraj, da se dobro skuha, poveže juhu škrobom. Na kraju po želji, možete dodati malo tijesta.

Nema komentara:

Objavi komentar