GRAH SA SUHIM MESOM
SASTOJCI:
300 g graha100 g slanine
200 g rebara
malo sušene kobasice-po želji
1 veća glavica crvenog luka
1 mrkva
1 korijen peršina
malo celerovog korijena
papar
1 lovorov list
Za zapršku:
0,5 dl ulja1 žličica crvene mljevene paprike
2 žlice brašna
2 česna češnjaka
PRIPREMA:
Grah ostavite preko noći u hladnoj vodi, a ako zaboravite, ulijte hladnu vodu u posudu za kuhanje, dodajte grah, pa stavite da kuha, kuhajte 10-tak min.Ocijedite grah (tako i onaj od "sinoć"), pa ulijte opet hladne vode (oko 1,5l), dodajte slaninu u komadu (možete i rebra, ako nisu preslana, ali je možda bolje da kuhate odvojeno, pa dodate samo kod posluživanja), sitno sjeckani luk i lovorov list, sitno ribanu mrkvu, peršin i celer. Kuhajte oko 1h, pa dodajte vegetu i suhu kobasicu rezanu na kolutiće. Na kraju dodajte papar i sitno sjeckani list peršina. Ostavite da lagano kuha dok ne priredite zapršku.
Za zapršku na vrućem ulju lagano ispržite brašno da ne potamni, skinite s vatre i umješajte protisnuti češnjak kroz presu i dodajte mljevene crvene paprike. To lagano prelijte preko još kuhajućeg graha, pa lagano umiješajte zapršku da se poveže sa tekućinom. Nakon par min. kuhanja grah je gotov.
Nema komentara:
Objavi komentar