Pdf besplatne knjige

  • K

utorak, 4. srpnja 2017.

Tikvice punjene s mljevenim mesom

četiri veće tikvice
300 g mljevenog mesa
šalica riže
glavica luka
dvije žlice ulja
sol, papar
svježi bosiljak
pola šalice krušnih mrvica
pola šalice sira za ribanje
pola šalice bijelog vina
1 jaje


Operite i prerežite tikvice napola. Izdubite im unutrašnjost žlicom, pazeći da tikvice ostanu cijele. Na malo ulja poržite sitno sjeckani luka, pa mu dodajte ‘meso’ izdubljenih tikvica. Kad uvene, dodajte mljeveno meso, posolite i popaprite. U drugoj posudi u slanoj vodi kratko blanširajte izdubljene školjke tikvica, pa kasnije u istru vodu stavite kuhati rižu. Kad je kuhana, odijedite. Meso na luku pirjajte oko pola sata, podliveno s bijelim vinom. Pred kraj dodajte i sitno sjeckani bosiljak. Maknite s vatre. U smjesu umiješajte i kuhanu rižu i jedno jaje. Pećnicu zagrijte na 180. Smjesom napunite tikvice, pa svaku pospite s malo krušnih mrvica i sira za ribanje. Pecite oko pola sata, dok korica ne postane zlatna.

Nema komentara:

Objavi komentar