četiri veće tikvice 300 g mljevenog mesa šalica riže glavica luka dvije žlice ulja sol, papar svježi bosiljak pola šalice krušnih mrvica pola šalice sira za ribanje pola šalice bijelog vina 1 jaje |
Operite i prerežite tikvice napola. Izdubite im unutrašnjost žlicom, pazeći da tikvice ostanu cijele. Na malo ulja poržite sitno sjeckani luka, pa mu dodajte ‘meso’ izdubljenih tikvica. Kad uvene, dodajte mljeveno meso, posolite i popaprite. U drugoj posudi u slanoj vodi kratko blanširajte izdubljene školjke tikvica, pa kasnije u istru vodu stavite kuhati rižu. Kad je kuhana, odijedite. Meso na luku pirjajte oko pola sata, podliveno s bijelim vinom. Pred kraj dodajte i sitno sjeckani bosiljak. Maknite s vatre. U smjesu umiješajte i kuhanu rižu i jedno jaje. Pećnicu zagrijte na 180. Smjesom napunite tikvice, pa svaku pospite s malo krušnih mrvica i sira za ribanje. Pecite oko pola sata, dok korica ne postane zlatna.
Nema komentara:
Objavi komentar