Pdf besplatne knjige

  • K

utorak, 4. srpnja 2017.

tikvice na žlicu sa chilijem

500 g kuhanog crvenog graha
2 srednje tikvice
1 veća žuta paprika
4 rajčice
1 veći luk
2 češnja češnjaka
1-2 suhe čili papričice ili svježa ljuta papričica
peršinov list
lovorov list
1 žličica mljevene paprike
sol i papar
maslinovo ulje

Na maslinovu ulju pirjajte na ploške narezan luk kojem, kad malo omekša, dodajte papriku narezanu na kockice, na veće komade narezanu rajčicu te na manje komade narezanu tikvicu. Polijte s malo vode ako je potrebno. Dodajte sjeckani češnjak i peršinov list te lovor. Ostavite da se pirja dok povrće ne omekša pa potom u lonac stavite i ocijeđeni crveni grah te čili papričicu. Posolite, poparite, dodajte mljevenu papriku.

Nema komentara:

Objavi komentar