Pdf besplatne knjige

  • K

utorak, 4. srpnja 2017.

Tikvice punjene mozzarellom

4 srednje velike tikvice
2 pečene crvene rog paprike (možete iskoristiti paprike od prethodnog dana)
2 komada mozzarella sira
stručak vlasca
sol i papar

Ako nemate već pečene, tada je potrebno ispeći paprike, maknuti kožicu, odstraniti peteljke i očistiti ih od koštica. Narežite ih na kockice. Operite tikvice. Odrežite im peteljke, pa ih oštrim nožem uzdužno prerežite. Žlicom izdubite unutrašnjost. Prije posluživanja posipajte nasjeckanim vlascem. Mozzarella sir narežite na kockice, pomiješajte s pečenom paprikom. Dodajte vilicom izdrobljenu unutrašnjost tikvica, posolite, popaprite, pa nadjevom uz pomoć žlličice ispunite tikvice. Na pleh za pečenje stavite papir za pečenje pa poslažite tikvice. Pecite ih u zagrijanoj pećnici na 200 °C otprilike pola sata.

Nema komentara:

Objavi komentar