Pdf besplatne knjige

  • K

utorak, 4. srpnja 2017.

rižoto sa tikvicama

Rižoto s tikvicama, limunom i bosiljkom

200 g riže carnaroli
1 l povrtnog temeljca
70 ml suhog bijelog vina
2 jušne žlice maslinova ulja
1 glavica luka (sitno nasjeckan)
2 jušne žlice maslaca
puna šaka svježih listova bosiljka
50 g fino ribanog parmezana
1 nešpricani limun, fino naribana korica
2 manje tikvice


Temeljac zagrijte do vrenja. U širokoj plitkoj zdjeli zagrijte maslinovo ulje i na njemu propirjajte luk. Kad omekša, dodajte tikvice te ih pirjajte minutu-dvije. Zatim dodajte rižu, kratko miješajte na laganoj vatri, podlijte vinom te miješajte dok ne ispari, odnosno ne upije riža. Temeljac dodavajte malo-pomalo, miješajući. Kad je riža kuhana al dente (otprilike za 20 minuta), umiješajte maslac, bosiljak, limunovu koricu i parmezan. Poklopljeno ostavite da odstoji par minuta, a zatim poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar