Rižoto s tikvicama, limunom i bosiljkom
200 g riže carnaroli 1 l povrtnog temeljca 70 ml suhog bijelog vina 2 jušne žlice maslinova ulja 1 glavica luka (sitno nasjeckan) 2 jušne žlice maslaca puna šaka svježih listova bosiljka 50 g fino ribanog parmezana 1 nešpricani limun, fino naribana korica 2 manje tikvice |
Temeljac zagrijte do vrenja. U širokoj plitkoj zdjeli zagrijte maslinovo ulje i na njemu propirjajte luk. Kad omekša, dodajte tikvice te ih pirjajte minutu-dvije. Zatim dodajte rižu, kratko miješajte na laganoj vatri, podlijte vinom te miješajte dok ne ispari, odnosno ne upije riža. Temeljac dodavajte malo-pomalo, miješajući. Kad je riža kuhana al dente (otprilike za 20 minuta), umiješajte maslac, bosiljak, limunovu koricu i parmezan. Poklopljeno ostavite da odstoji par minuta, a zatim poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar