6 većih krumpira 3 tikvice srednje veličine 1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinova ulja 2 žlice soli žlica papra ružmarin timijan bosiljak Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ogulite krumpir, pa narežite i njega i tikvice na veće komade. Stavite krumpir u posudu za pečenje i poprskajte maslinovim uljem. Dobro posolite i popaprite, a nemojte štedjeti ni na ružmarinu, timijanu i bosiljku. Ubacite u pećnicu i pustite da se peče 40 minuta. Provjerite vilicom je li krumpir dovoljno omekšao - treba biti pečen tako da vilica bez problema prolazi kroz sredinu. Rasporedite zatim tikvice po krumpiru i sve dobro protresite tako da se i tikvice namaste uljem. Možda ćete trebati dodati još malo začina. Vratite u pećnicu i pecite još deset minuta. Tada ugasite pećnicu, ali ostavite jelo unutra još pet minuta |
blog koji je nastao listajući kuharice,bilježnice i surfajući netom tražeći jeftina,zdrava i brza jela. svaki recept se može prilagoditi po vašim potrebama
Pdf besplatne knjige
- K
utorak, 4. srpnja 2017.
tikvice i pečeni krumpir
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar