Pdf besplatne knjige

  • K

utorak, 4. srpnja 2017.

tikvice i pečeni krumpir

6 većih krumpira
3 tikvice srednje veličine
1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinova ulja
2 žlice soli
žlica papra
ružmarin
timijan
bosiljak

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ogulite krumpir, pa narežite i njega i tikvice na veće komade. Stavite krumpir u posudu za pečenje i poprskajte maslinovim uljem. Dobro posolite i popaprite, a nemojte štedjeti ni na ružmarinu, timijanu i bosiljku. Ubacite u pećnicu i pustite da se peče 40 minuta. Provjerite vilicom je li krumpir dovoljno omekšao - treba biti pečen tako da vilica bez problema prolazi kroz sredinu. Rasporedite zatim tikvice po krumpiru i sve dobro protresite tako da se i tikvice namaste uljem. Možda ćete trebati dodati još malo začina. Vratite u pećnicu i pecite još deset minuta. Tada ugasite pećnicu, ali ostavite jelo unutra još pet minuta

Nema komentara:

Objavi komentar