Gulaš od slanutak sa špinatom
- 1 konzerva slanutka
- 4 žlice maslinovog ulja
- 4 režnja češnjaka
- 1 luk 1 lovorov list
- 1 žličica ružmarina
- 1 konzerva rajčica ili svježe rajčice u sezoni
- 100 g chorizo kobasice
- 300 g špinata
- Svježi peršin Sol, papar
- Priprema: U većoj posudi zagrijte ulje, povrće nasjeckajte na sitno, pa luk i češnjak stavite pirjati. Dodajte ružmarin i lovor pa kuhajte dok luk ne postane proziran. Dodajte rajčicu i kuhajte oko pet minuta. Zatim dodajte chorizo koji ste nasjeckali na komadiće, a na kraju i slanutak. Dodajte vode dok ne postignete željenu gustoću. Zadnjih pet minuta dodajte špinat. Začinite soli i paprom, maknite s vatre i pospite svježim sjeckanim peršinom. Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar