Pdf besplatne knjige

  • K

subota, 23. ožujka 2013.

domaći rezanci

40 dkg glatkog brašna
  •  2 cijelajaja

  •  2žumanjka                                                                               

  •  1-2 žlice hladne vode

  •  prstohvat sol
  • U pliću široku posudu staviti glatko brašno. U sredinu brašna napraviti jamicu u koje staviti cijela jaja, žumanjke, sol i 

  • Sa nožem početi mijesiti u krugovima od sredine prema van....

    ..... a zatim nastaviti mijesiti rukom.


    Kada se smjesa poveže, prebaciti na dasku i nastaviti mijesiti rukom, dodavajući po potrebi malo brašna, dok tijesto ne postane glatko i čvrsto

    Podijeliti na pet dijelova.....
    ... i razvaljati ih vrlo tanko.
    ...... pa malo posušiti radi lakšeg rezanja

    Razvaljano tijesto izrezati na trake, zarolati i rezati oštrim nožem. Iako imam mašinicu za razance, ipak mi je njadraže narezati ručno.

    Narezane rezance dobro posušiti na stolnjaku .....

    Nema komentara:

    Objavi komentar